Paprika uzená pálivá
Podobně jako zauzená sladká paprika se i pálivá varianta používá do polévek, na kuřecí maso nebo ryby. Přidáním uzené papriky jídlo získá chuť po uzeném masu i tam, kde žádné maso není. A tak nejednoho vegetariána nebo vegana příjemně překvapíte novou chutí.
Kde se pěstuje
Pochází ze Střední Ameriky, ale dnes se pěstuje po celém světě.
Na co se používá
K dochucení široké škály pokrmů: do polévek, omáček, ke všem druhům masa, sýrům, vaječným a zeleninovým pokrmům, do pomazánek, dresinků, těstovin, na pizzu i do rizota.
Země původu
Španělsko
Etiketa pro pálivou uzenou papriku
Označte si své kořenky stylovou etiketou na hnědé odolné samolepce. K tomu navíc dostanete i etiketu s popisem a složením, kterou rovněž můžete na kořenky nalepit. Nebo si z těchto etiket vytvořte vlastní katalog oblíbených produktů.
Více informací
Pálivá paprika je dostupná v těchto variantách
Dávkování pálivé uzené papriky
Narazili jste v receptu na pálivou uzenou papriku a nevíte jaké množství odměřit? Připravili jsme pro vás tabulku s nejběžnějším dávkováním.
Zarovnaná čajová lžička | 3 g |
Vrchovatá čajová lžička | 4 g |
Zarovnaná polévková lžíce | 8 g |
Vrchovatá polévková lžíce | 11 g |
Míry jsou samozřejmě přibližné a vždy platí, že byste pálivé uzené papriky měli dávat dle svých vlastních chuťových preferencí.
Jak se pálivá paprika řekne:
latinsky:
|
Capsicum
|
anglicky:
|
hot paprika
|
německy:
|
Paprika scharf
|
francouzsky:
|
piment fort
|
Druh kuchyně, ve které se pálivá paprika s oblibou používá
Na co se pálivá paprika většinou používá