Celosvětově nejpálivější chilli papričky na trhu Carolina Reaper doporučujeme spíše zkušeným milovníkům pekla na jazyku. Pokud však najdete odvahu, tyto papričky vás odmění nejen extrémní pálivostí, ale i sladkou chutí s tóny třešní, čokolády a skořice.
Papričky vznikly poměrně nedávno zkřížením slavných červených chilli papriček Habanero a Naga Bhut Jolokia. Jejich průměrná pálivost je 2 000 000 SHU.
Chuť a vůně
Extrémně pálivá, ale i překvapivě sladká s tóny třešní, čokolády a skořice.
Druh kuchyně, ve které se chilli s oblibou používá
Kde se pěstuje
Taiwan
Na co se používá
Pro přípravu mexických a asijských pokrmů, omáček, polévek, salsy, zeleninových i masových jídel, luštěnin.
Upozornění
Pokud nemáte zkušenosti s extrémně pálivými papričkami, buďte velmi opatrní. Neopatrná konzumace může vést až k ohrožení života. Při práci s chilli papričkami Carolina Reaper doporučujeme chránit ruce gumovými rukavicemi.
Země původu
Taiwan