Chilli papričky Kashmiri pochází z Indie a se svou mírnější pálivostí okolo 5 000 - 10 000 SHU se řadí k nejméně pálivým chilli papričkám v této zemi. V jejich lehce ovocné a sladké chuti vynikají kouřové a zemité podtóny. Barva a příjemně pikantní chuť oživí karí, kuře tandoori a další tradiční indická jídla. Své místo najde rovněž při ochucení pečených fazolí, marinád, polévek, rajčatových omáček a zeleninových jídel. Díky mírné pálivosti můžete chilli Kasmiri jednoduše použít místo klasické červené papriky.
Chuť a vůně
Mírně pálivá, svěží, ovocná a sladká chuť
Druh kuchyně, ve které se chilli s oblibou používá
Kde se pěstuje
Indie
Na co se používá
Na indické pokrmy karí, tandoori a masály, do marinád, omáček, polévek, luštěninových a zeleninových jídel, ale i k sýrům, do sladkých dezertů, ovocných salátů a čokolády.
Země původu
Indie