Původní obyvatelé dnešního Mexika, Aztékové, čas od času přinášeli svým bohům oběti. Ale o maso, které je ochucené touto pikantní směsí koření, se nebudete chtít rozdělit ani s bohy.
Tato ostřejší směs koření je skvělá na ochucení grilovaného masa do tortill, hodí se také na zeleninu.
Druh kuchyně, ve které se Grilovací koření Mexica s oblibou používá
Na co se Grilovací koření Mexica většinou používá
Doporučené dávkování
1 vrchovatá polévková lžíce koření na 1 kg masa nebo zeleniny
Upozornění
Není vhodné pro děti do 3 let.
Recept
Jak si připravíme pravou mexickou tortillu?
Nasekanou cibuli a česnek zpěníme na oleji, přihodíme na nudličky nakrájené hovězí, vepřové nebo kuřecí maso a orestujeme. Ochutíme kořením, přidáme čerstvé papriky, rajčata, kukuřici a fazole a směs dusíme do měkka. Hotovou směs zabalíme do tortill z kukuřičné nebo pšeničné mouky.
Země původu
Česká republika
Grilovací koření mexica je dostupná v těchto variantách